la MARXA DE LA PRIMAVERA

La Marxa de la Primavera és un esdeveniment amb una llarga trajectòria en el nostre municipi. En els 28 anys que fa que s’organitza, ha estat liderada per diferents persones i cada una d’elles hi ha deixat la seva empremta convertint-la en la festa que és actualment.
Però la Marxa va més enllà d’una simple festa. Per a la gent del nostre municipi, és un símbol. Tots, de més petits o de més grans, hi hem participat en alguna ocasió, hem convidat als amics de fora per ensenyar-los l’entorn del nostre territori.
És molt important que un esdeveniment d’aquestes característiques fomenti i treballi certs valors. La marxa s’associa a l’activitat física, al contacte a la natura i al municipi. A la vegada, s’inverteixen molts esforços en la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’entorn.

Els valors de la marxa de la primavera

Activitat Física

L’esport és clau per garantir un estil de vida saludable i la Marxa de la Primavera ofereix dos tipus de rutes adaptades a les necessitats i voluntat de cada participant.
La Marxa a més vol ser inclusiva i per això podeu fer les rutes a peu, corrent o en bicicleta.

Natura

La Marxa passa per un entorn bastant divers i durant el seu recorregut es poden veure elements constructius i geològics i una flora molt diversa.

SOSTENIBILITAT I MEDI AMBIENT

Invertim molts esforços en la sostenibilitat, el respecte al medi ambient i l’entorn. Som conscients que el nostre esdeveniment pot generar molts residus i gràcies a tots aquests esforços hem d’aconseguir de reciclar-los al 100%.
Fem de la sostenibilitat un dels valors d’aquest esdeveniment.

Registra la teva activitat

Un cop hagis finalitzat el teu recorregut cal que registris la teva activitat on line al següent enllaç (ja no es actiu) . No deixis de fer-ho i tria la talla disponible de la samarreta per a mantenir viu l’esperit de la Marxa de la Primavera.

 

Fes territori, fes natura, fes activitat física
i gaudeix de La Marxa de la Primavera!

 

VIDEO RESUM MARXA DE LA PRIMAVERA 2021

 

Marxa de la Primavera Al Teu Aire

 

 
 
Aquest any 2021, donada la situació actual en la que ens trobem, re inventar-se i adaptar-se són dues paraules que han passat a formar part del nostre diccionari habitual.

Per aquest motiu, des del PMSAPM no ens hem volgut aturar i us proposem realitzar la Marxa de la Primavera en un format diferent. Englobarem la del 2020, que no vàrem poder fer degut al confinament, i la d’aquest any. Serà la 28ena edició d’aquesta activitat per poder gaudir de la natura.

S’allarga en el temps i us proposem poder-la fer durant 6 setmanes. Es podrà fer a peu, corrent o en bicicleta.
 
Abans de sortir recorda Escalfar
 

Fes-la teva, al teu ritme, com i amb qui tu vulguis

Aquest any pots fer la Marxa de la Primavera al teu ritme. La pandèmia causada pel Covid 19 ens ha permès renovar el format, ampliant els dies per fer-la.

Tens des del 21 de març fins al 26 d’abril per realitzar els dos circuits i les caminades urbanes saludables per així poder complir amb les mesures governamentals vigents.

Els recorreguts són aptes per a tothom i et pots descarregar els tracks en gpx o en pdf per poder realitzar-los.

El recorregut curt

Te el seu punt de sortida al pavelló esportiu municipal i te 6’5 kilómetres de recorregut

El recorregut llarg

Te el seu punt de sortida al pavelló esportiu municipal i te 10’8 kilómetres de recorregut.

Les característiques tècniques del traçat són:

mapa

Pots descarregar-te el mapa dels recorreguts prement el següent enllaç

Tots els circuits contenen un punt emblemàtic on realitzar una fotografia per compartir a les xarxes socials amb el hashtag #Marxalteuaire. De forma períodica anirem pujant les vostres fotografies i crearem la gal·leria d'imatges de la Marxa 2021 

Ja que volem que participi tantes persones com sigui possible, aprofitem per fer una crida a la responsabilitat individual i demanem que es respectin les indicacions donades pel PROCICAT en referència a les mesures de seguretat de distàncies, grups bombolla i l’ús de la mascareta en el transcurs de l’activitat.

Al ser una activitat a l’aire lliure, ha de prevaldre el civisme i el respecte per l’entorn, les senyalitzacions, els veïns i veïnes i els vianants o esportistes que realitzin els circuits

Grups bombolla

La Marxa de la Primavera sol ser una jornada d’activitat per gaudir de la natura i que podrem aprofitar per fer amb el nostre grup bombolla. A l’aire lliure, fent salut i, si pot ser acompanyats d’un dia radiant.

Fes activitat física al teu ritme

Si t’agrada l’esport, la Marxa de la Primavera pot ser tot un repte. En aquesta edició les rutes i compartior les teves imatges durant aquestes sis setmanes.

Segurs

La situació en la que ens trobem actualment fa que haguem de ser molt curosos a l’hora de seguir les mesures de seguretat establertes: evitar les aglomeracions, portar la mascareta quan ens creuem amb altra gent, i rodejar-nos només del nostre grup bombolla.

Recomanacions

  • Cal portar roba còmoda i calçat adequat a l’activitat.
  • Cal evitar les hores de fred o calor extrems, cal protegir-se del sol.
  • Cal anar a un ritme que permeti respirar de manera compassada.
  • Cal dur aigua per beure abans, durant i després del recorregut especialment si la distància és llarga.
  • Cal fer un escalfament i estiraments després de l’activitat.
  • Cal respectar l’entorn i les normes de seguretat viària.

TRACKS EN GPX O PDF I PROGRAMES RECOMANATS

Al final de la plana teniu pr descarregar els tracks dels recorreguts curt i llag de la Marxa de la Marxa de la Primavera :

Un cop descarregueu els arxius en format gpx, els podreu veure tant a PC com a dispositiu mòbil tant Android com IOS.

Si ho feu des del PC podeu anar a la següent pàgina web i veure el track del recorregut :  GPS Visualizer

Pels usuaris de mòbils amb Sistema Operatiu Android podeu descarregar del google play la següent App: GPX Viewer - Tracks, Routes & Waypoints

Pels usuaris de mòbils amb Sistema Operatiu IOS podeu descarregar del AppStore la següent App : ‎ARA GPX Viewer

Hi han moltes altres aplicacions, als cercador poseu obrir arxius amb extensió GPX i podeu triar la que millor s'adapti a les vostres preferències.